VMFK - Västerås Modellflygklubb

 

Reportage av våra medlemmar - 2012

Trettondagsträffen i Skinnskatteberg - artikel 2012-01-07 av Roger Eklund

En ovanligt vacker vinterdag - dock snöfri detta år - drog bl a jag och Sacke till Skinnsberg för att roa oss bland likasinnade i Systemair-hallen. I motsats till fjolåret slapp vi alltså spåra hela vägen fram eftersom detta år som sagt är nästan helt snöfritt.

 

Väl framme möttes vi som vanligt av en glad Lasse W som hälsade oss välkomna.

 

Vi var rätt tidiga så luftrummet var nästan helt tomt. Men Göran A ocvh Kalevi K var givetvis före oss - fattas bara annat...:)

 

Hursomhelst så fylldes hallen snabbt av flygare från både när och fjärran (nåja...).

 

Det är alltid kul att besöka andra orter och träffa flygarkompisar som man kanske bara får förmånen att "tjöta med" en eller kanske två gånger under året.

 

Hallen känns aldrig trång trots många flygare, och det är trevligt, och kollisionerna är inte heller många vilket är ännu bättre...:)

 

Skall inte nämna flera som var närvarande utan ni får väl kolla lite bland bilderna.

 

Det var en salig blandning av farkoster som ni kan se. Det snackades om nån form av pylon-tävling nästa år och för er som känner pylon-killarna kan jag tipsa om att upphovsmannen till denna idé är en inte alltför lång (men ändå stilig) "yngling" från Arboga...:)

 

Några lite mera skala-liknande kärror flögs också och det är alltid trevligt eftersom det blir liiiite tjatigt med alla dessa depron/EPP-kors. I denna hall fungerar ju också detta med skalakärror bättre än in en trång gympasal där kollisionerna är alltför frekventa och då är det inte så kul att flyga en lite snyggare kärra.

 

 

Det vore kul om vi kunde börja flyga lite mera skalaliknande kärror inomhus - inte minst för oss gamlingar som för länge sedan passerat "bäst före-datumet" när det gäller flygskicklighet...:) Vi behöver nåt "enklare" att flyga så vi inte blir helt "avklädda" när det gäller våra flygande färdigheter...:)

 

Avslutningsvis kan jag bara framföra mitt och kompisarnas stora Tack till Norbergsklubben. Ni måste lova att återkomma med detta arrangemang även nästa år.

 

/Roger Eklund

 

 

 

Nationaldagsflyg 2012 Arosängen - artikel 2012-06-06 av Göran Aronsson

 

Trots att vi var sena med att annonsera vår flygträff hade många gäster hittat till oss för att umgås och flyga på vårt nyklippta fält. Vädret blev bra mycket bättre än väntat och alla som ville kunde flyga. Vi fick se många hissnande uppvisningar av stora flygplan med både el- och bensinmotorer och så några helisar förståss. Vår laddningsbänk var hårt ansträngd när accarna skulle snabbladdas men tack vare solcellerna på taket lyckades vi hålla 12V:s uttagen igång hela dagen. Publiken och piloterna minglade runt och njöt av varandras sällskap och av grillens läckerheter. Sacke lanserade grillade isterband med rödbetssallad som gick åt som smör. Alla var överens om att träffen var lyckad och att man skulle komma igen nästa år.

 

Det är vår förhoppning att göra detta till en återkommande flygträff och bjuda in ännu fler gäster.

 

Tack alla som var där och inte minst Sacke som drog tyngsta lasset och som manövrerade grillen med så stor skicklighet

 

/Göran Aronsson

 

 

Västerås Modellflygklubb Copyright ©2005 VMFK Alla rättigheter reserverade