Flygregler Arosängen

 

Fr o m 2016-03-28 gäller en ny överenskommelse med Flygledarna på Hässlö.

Den utgår ifrån fältets mittpunkt. Sen gäller en cirkel med en radie på 400 m och en maxhöjd på 120 m. Dock samma begränsningar som tidigare avseende vår granne - alltså är det asp-dungen som gäller åt det hållet. Avtalet finns att läsa här.

 

Det är alltså absolut förbjudet att flyga bakom aspdungen mot vår granne.

Vi rekommenderar dessutom att bara flyga t o m fältgränsen FÖRE asparna - bara för att ha lite säkerhetsmarginaler.

 

Oavsett hur "missförstådd" man som flygare anser sig vara så har grannen alltid rätt om han kommer och klagar - han gör sig absolut inte detta besvär bara för att jäklas med oss. Har ni något att anföra så gör det till oss i Styrelsen - absolut INTE till våra grannar. Dom måste vi istället gemensamt hjälpa till att vårda så att dom känner att dom kan lita på våra ord och utfästelser !

 

T v föreslår vi att ni med främst stora/snabba kärror försöker att flyga längs åkermarken "till vänster" om fältet - där finns ingen risk att störa grannar. Dessutom ligger det flygstråket ofta i rätt vindriktning. Det är ju oftast de större eller snabbare kärrorna som behöver en större yta att flyga på men vi har ju möjligheten att själva styra flygområdet så vi är tacksamma om ni också gör detta. Dessutom vill vi att ni som piloter samlas till vänster framför depån när ni flyger - då ökar vi automatiskt avståndet till "dungen" och grannen.

Våra flygfält och lokaler

 

Vårt flygfält Arosängen ger möjlighet till fin flygning och en skön naturupplevelse!

Idrottshallen i Råby Centrum är en relativt stor och ljus idrottshall som fungerar utmärkt för inomhusflyg.

 

Vårt fält Arosängen finns också att hitta i den utmärkta appen "Model Airfields" som finns att installera på både Android och iPhone-enheter - och alldeles gratis. Sök sen efter VMFK.

Mera info om appen och sökning av fält via PC'n kan ni göra här.

 

Arosängen - vårt RC- fält vid utfarten mot Sala

Koordinater enligt WGS84 DDM:

59° 40.4567', E 16° 34.1945'

Vägbeskrivning HÄR:

Avstånd Västerås: ca 8 km

 

Idrottshallen i Råby Centrum - inomhusflyg under vintersäsongen

Råby Centrum, Västerås

Koordinater till P-platser enligt WGS84 DDM:

N 59° 36.5873', E 16° 29.7853'

Vägbeskrivning: HÄR

 

Gula Villan, Hässlö

Våra klubbträffar under vinterhalvåret är oftast förlagda till den s k Gula Villan på Hässlö. När ni sett den förstår ni varför..:)

Hursomhelst - ni hittar den på följande sätt:

Koordinater enligt WGS84 DDM:

N 59º 35.287' , E 16º 37.530'

Koordinaterna är husets koordinater.

Från E18 tar ni av mot Stockholm-Västerås Flygplats - alltså vad vi brukar kalla Hässlö Flygplats.

Fortsätt den vägen - Hässlögatan - ca: 2 km från Flygplatsbyggnaden så hittar ni Gula Villan alldeles efter en lång hangarbyggnad på vänser sida. Framför Gula Villan finns det en bilparkering.

 

Arosängen - hur hitta hit ?

 

Vägbeskrivning:

Åk riksväg 56 mot Sala. Passera avfarten mot Tillberga. Sväng vänster in på liten grusväg i höjd med Vägverkets byggnader. Följ sedan grusvägen så ser du snart flygfält och klubbstuga. OBS ! Bom på infarten på grusvägen ca 100 m från Salavägen.

 

Ni som inte är medlemmar är också välkomna. Skall ni flyga - vid annat tillfälle än vid Meetings - så vill vi helst att ni kontaktar någon medlem - t ex någon i Styrelsen - innan ni flyger. Vårt minimikrav på flygande "icke medlemmar" är att ni har en heltäckande ansvarsförsäkring vilket enklast uppfylls genom medlemskap i SMFF eller RCFF.

 

Flyger ni ofta på våra fält men är huvudmedlem i annan Klubb så ser vi gärna att ni också stödjer vår Klubb via ett Gästmedlemskap.

 

För er som är nybörjare - kontakta någon i Styrelsen eller annan medlem så försöker vi hjälpa er så gott vi kan. Ni skall känna er mycket välkomna och får givetvis testa att flyga vid några tillfällen även utan medlemskap men med medlemskapet följer automatiskt en ansvarsförsäkring vilket är ett obligatorium för att få flyga regelbundet.

Arosängen från ovan

Arosängen - att tänka på...

 

Bruksanvisning för stora gräsklipparen

Bruksanvisning för gasolvärmaren

 

Gräsklipparlistan

...hittar nir.

 

Om ni inte kan klippa under er vecka - kontakta någon annan "klippare" för att försöka byta.

Vi hoppas att alla som kan ställer upp med att klippa fältet så att vi alla kan glädjas åt ett bra fält !

 

Instruktion till vår nya gräsklippare hittar ni ovan.

 

Behöver ni personlig instruktörshjälp med klipparna så kontakta i första hand Sture Nordanståhl eller någon i Styrelsen.

 

Västerås Modellflygklubb Copyright ©2005 VMFK Alla rättigheter reserverade